Home / Over Agmi / MVO / Cradle to Cradle

Cradle to Cradle

Ons aluminium VICA portaal draagt het Cradle to Cradle-Bronze certificaat. Dat betekent dat het portaal zo is ontworpen dat alle afzonderlijke materialen volledig kunnen worden hergebruikt. Search Consultancy begeleidde ons in het certificeringstraject.

De Cradle to Cradle-productcertificering helpt ondernemers om hun producten intelligenter te ontwerpen. Met als doel een verbeterde productkwaliteit, het reduceren van milieu- en veiligheidskosten in de productketen en een goede aansluiting van de producten binnen de circulaire economie.

Guy Zwart, CEO van Agmi Traffic & Lighting: ”Deze certificering is een bekroning op jarenlange inspanning voor duurzame en innovatieve productontwikkeling. People, planet en profit zijn onderdeel van de weg die wij bewandelen om op een goede, leuke en winstgevende manier zaken te doen”.

Waarom Cradle to Cradle Bronze-certificering VICA

Search Consultancy is als een van de eerste bureaus ter wereld gecertificeerd om organisaties te helpen bij het behalen van een Cradle to Cradle-certificaat, zodat zij werken aan het verbeteren van hun producten en processen. Het consultancybureau ondersteunde ons in het analyseren en evalueren van het VICA portaal. Daarnaast werd onderzocht op welke wijze het productieproces voldoet aan de criteria van Cradle to Cradle. Udo Waltman, bedrijfsdirecteur van Search Consultancy, vertelt: ”We hebben Agmi Traffic & Lighting eerder begeleid in het behalen van niveau drie op de CO2-Prestatieladder, het opstellen van een levenscyclusanalyse voor het VICA portaal en het Cradle to Cradle Basic-certificiaat voor het VICA portaal. Door deze verduurzamingstrajecten is het behalen van de Cradle to Cradle Bronze certificering een logische volgende stap”.

VICA verkeersportaal

VICA staat voor Veelzijdige Innovatieve Constructies van Aluminium. Deze verkeerskundige draagconstructies worden over rijks-, provinciale-, en gemeentelijke wegen geplaatst om de blauwe bewegwijzeringsborden aan te bevestigen. Het VICA portaal  heeft een flexibele maatvoering en past daarom altijd. Omdat het portaal van aluminium is gemaakt, zorgt het oxidatieproces voor een natuurlijke bescherming. Lakken of coaten is niet nodig, wat goed is voor het milieu. Een andere voordeel van aluminium is het lichte gewicht, waardoor de portalen gemakkelijk getransporteerd en snel geplaatst kunnen worden. Bij het productieproces wordt bovendien voortdurend geïnvesteerd in milieubesparende maatregelen. Het VICA portaal is volledig recyclebaar en dit wordt met het Cradle to Cradle Bronze-certificaat benadrukt.