Ultimate Signing™ nieuwe standaard

Maandag 25 April 2016

De Vereniging Nederlandse verkeersborden Fabrikanten (VNVF) ziet Ultimate Signing™ borden met ingang van april 2016 als de nieuwe standaard. Ultimate Signing™ staat voor Kwaliteit, Veiligheid en Duurzaamheid en is hét instrument voor integraal beheer van onderhoud én kosten, met meerjarige zekerheid via contract. Met een Ultimate Signing™ bord heeft u het A-merk onder de verkeersborden te pakken.

Kwaliteit: De afnemer krijgt 20-jaar aflopende garantie op de  borden. De lagere vervangingsfrequentie zorgt tevens voor een kostenbesparing.

Veiligheid: De borden hebben een zeer hoge helderheid en bieden een optimale functionaliteit onder zowel grote als kleine observatie- en invalshoeken, conform onderstaande tabellen.

Duurzaaamheid: Ultimate Signing™ borden worden op de meeste duurzame manier geproduceerd. Wanneer een bord bestaat uit een duurzame drager én een duurzaam beeldvlak dan is er sprake van een Ultimate Signing™ bord.

Wat maakt het bord duurzaam?
Bij de productie van een duurzame drager worden de standaard verkeersborden door het gebruik van aluminium coil-coating alleen nog mechanisch behandeld. De basis is een voorgelakte plaat aluminium, waardoor de borden een gekleurde rand aan de achterzijde behouden.

Door het gebruik van coil-coating is er geen individueel reinigingsproces (waarbij het water- en energieverbruik hoog is), geen uitstoot van schadelijke dampen, geen lozing van afvalwater, geen chemisch afval (resten verf en filters), geen overbodig restafval en nihil verlies van aluminium door de standaardisering van verkeersbordformaten.

Voor het vervaardigen van een duurzaam beeldvlak wordt gebruik gemaakt van een printtechniek in plaats van een zeefdruktechniek. De speciale digitale printtechniek is veel minder belastend voor het milieu dan zeefdruk en andere printvormen.

De speciale digitale printtechniek is kenmerkend vanwege het gebruik van inkten zonder oplosmiddel. Daarnaast heeft het een zeer hoge bescherming door het UV-bestendig laminaat en zijn lijmresten en vervuiling zeer eenvoudig te verwijderen zonder de afbeelding aan te tasten. De folie is krasbestendiger dan bestaande materialen en voor derden is het onmogelijk om teksten te verwijderen c.q. aan te passen. Het egale oppervlak zorgt voor een schoner bord en vuil (zoals algengroei) kan zich minder hechten en is eenvoudiger te verwijderen.

Lees hier de complete VNVF Ultimate Signing™ brochure.