Slide 1

AGMI Girlsday 2022

Vrijdag 08 April 2022

OVER GIRLS’ DAY

Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden.

 

DOELSTELLINGEN

Helaas is het aantal meisjes en vrouwen dat kiest voor een beroep in bèta, techniek en IT al jaren laag, slechts 14 procent van de technische professionals in Nederland is vrouw. Dat komt door genderstereotiepe invloeden, een beperkt beeld van technische opleidingen en beroepen, weinig zelfvertrouwen in exacte vakken en het ontbreken van rolmodellen.

5700 meisjes maakten op 7 april kennis met een tech- of IT-bedrijf, waaronder ook met AGMI. Door het bezoeken van deze bedrijven, krijgen de meiden een beter beeld van bèta technische en IT-beroepen. Waarna ze hopelijk kiezen voor een opleiding in deze richting!

 

AGMI & GIRLSDAY

Net zoals vorig jaar, ontving AGMI weer een aantal powergirls van de Willibrordusschool uit Venlo. We gaven de powergirls een rondleiding door onze fabriek, bekeken de productie en beantwoorden al hun vragen. Ze mochten puzzelbord appliceren, hebben we getest hoe hard (kilometers per uur) ze kunnen rennen en kregen ze de opdracht om een veilige schoolzone te creëren en deze aan ons te presenteren. Ze hebben de situatie rondom school super goed geobserveerd en 4 prachtige voorstellen gemaakt!

Wij vonden het ontzettend tof om deze meiden een kijkje achter de schermen te geven in de GWW sector en kijken ernaar uit om volgend jaar weer nieuwe meiden te ontvangen!

 

Girls’ Day laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij beleven.