AGMI Re-Sign Systeem (ARS) en het AGMI Re-Sign®

Woensdag 18 December 2019

Middels drie duurzaamheidsniveaus maakt de VNVF de mate van duurzaamheid van een verkeersbord inzichtelijk. AGMI is trots op het AGMI Re-Sign® dat geclassificeerd is als level 3 (dus het meest duurzaamste verkeersbord). Ons standaard Cradle-to-Cradle bord heeft de classificatie level 2. Wilt u dus écht duurzaam aan de slag gaan met de verkeersborden in uw gemeente? Kies dan voor het AGMI Re-Sign Systeem (ARS) en het AGMI Re-Sign®. Zo werken we samen aan een duurzaam hergebruik van bestaande materialen! Lees hieronder meer over ons AGMI Re-Sign Systeem en het AGMI Re-Sign®. 

AGMI Re-Sign Systeem (ARS) en het AGMI Re-Sign®

Duurzaamheid, we worden er tegenwoordig dagelijks mee geconfronteerd. AGMI wil ook haar verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een schone en welvarende wereld voor toekomstige generaties. Daarom heeft AGMI het AGMI Re-Sign Systeem (ARS) en het AGMI Re-Sign® ontwikkeld. Wij vinden namelijk dat materialen die nog heel goed bruikbaar zijn niet vroegtijdig afgedankt moeten worden, maar een tweede leven en - indien mogelijk - zelfs een derde leven moeten krijgen. Het AGMI Re-Sign® is een verkeersbord dat bestaat uit een hergebruikte aluminium drager met een nieuw geprinte folie. De levensduur van een aluminium verkeersbord wordt bepaald namelijk bepaald door de folie en niet door de drager. De kwaliteit van het AGMI Re-Sign® is vergelijkbaar met een nieuw verkeersbord, Ook de garantieperiode is hetzelfde (20 jaar).

Wat houdt het AGMI Re-Sign Systeem (ARS) concreet in?

Het AGMI Re-Sign Systeem (ARS) houdt in dat verouderde aluminium verkeersborden worden ingezameld, opgeknapt en herplaatst. Op een vooraf afgesproken locatie - bijvoorbeeld de gemeentewerf of de milieustraat - worden speciale containerbakken of rekken geplaatst. In deze bakken of rekken worden de afgedankte verouderde aluminium verkeersborden verzameld. Zijn de containerbakken of rekken vol, dan neemt de beheerder van de gemeentewerf contact op om een afspraak te maken wanneer de borden opgehaald kunnen worden. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid worden deze ophaalmomenten zo veel als mogelijk ingepland in onze ‘postcoderoutes’.

Eenmaal binnengekomen in het AGMI Recycle Center beoordelen onze medewerkers de verzamelde verkeersborden en bekijken ze welke geschikt zijn voor hergebruik. De verkeersborden die geschikt zijn, worden vervolgens op een milieuvriendelijke manier schoongemaakt en voorzien van een nieuwe folie. Voordat de nieuwe folie op het verkeersbord wordt geplakt, krijgt de voorzijde eerst een nieuwe gekleurde rand (watergedragen lak). Is het bord weer als nieuw, dan wordt het nog aan een laatste inspectie onderworpen en verzendklaar gemaakt.

Verkeersborden die niet geschikt zijn voor hergebruik, worden gerecycled door onze aluminium toeleverancier en verwerkt tot een cradle-to-cradle verkeersbord of een ander aluminium eindproduct.

Interesse in deze duurzaamste optie? 

Heeft u interesse in ons AGMI Re-Sign Systeem? Neem contact op met uw accountmanager of stuur een e-mail naar info@agmi.nl en we helpen u graag. 

Lees hier meer over het Ultimate Signing 2020.