AGMI Recycled Sign

Dinsdag 12 Februari 2019

AGMI Traffic & Lighting helpt de weggebruiker om het overschot van ruim 600.000 verkeersborden op een duurzame manier te recyclen of te hergebruiken met het AGMI Retour Systeem. Tegelijkertijd is de Rijksoverheid gestart met het grondstoffenakkoord met als doel Nederland circulair in 2050 te kunnen verwezenlijken. Er is een forse omslag nodig in de manier waarop we met grondstoffen en afval omgaan.

Het AGMI Recycled Sign sluit aan om het overschot aan verkeersborden en daarmee de grondstoffen omlaag te brengen. Dit laatste wordt verwezenlijkt doormiddel van hergebruik van de bestaande verkeersborden en dragers in plaats van nieuwe grondstoffen in de keten te brengen.

Hoe werkt het?

Inventarisatie

Tijdens een schouwing (uitgevoerd door uw of onze schouwingsspecialisten) inventariseert de specialist de verkeersborden in uw gebied. Als toevoeging op deze ‘standaard inventarisatie’, geeft AGMI een advies welke verkeersborden in aanmerking komen voor hergebruik en welke voor recycling. Na afronding, heeft u een goed beeld van uw huidige gebied en de actuele kwaliteit hiervan.

Duurzaam beheeradvies

Na de inventarisatiefase, geeft AGMI u een beheeradvies over mogelijke sanering, hergebruik of recycling. Verder wordt er beoordeeld en inzichtelijk gemaakt welke verkeersborden overbodig zijn. Deze kunnen op een andere plaats worden toegepast óf worden teruggestuurd naar AGMI’s recycled center waar ze worden opgeslagen óf gereed worden gemaakt voor hergebruik. U geeft aan hoe én wanneer u uw huidige gebied wil onderhouden en verduurzamen.

AGMI’s recycled center

AGMI Recycled Sign (hergebruik)

De borden die geschikt zijn voor hergebruik, worden bij AGMI schoongemaakt en eventueel uitgedeukt en opnieuw voorzien van een duurzame coating. Hierna wordt de drager voorzien van een geprinte signface. Zo heeft u weer een nieuw (recycled sign) verkeersbord met 20 jaar garantie waarbij de drager wordt hergebruikt. Zodra AGMI uw borden hergebruikt, krijgt u een hoge inruilvergoeding per bord. Een win-winsituatie dus.

AGMI Sign

AGMI heeft ook een alternatief voor de verkeersborden die niet hergebruikt kunnen worden: het AGMI Retour Systeem. Oude verkeersborden - die niet kunnen worden hergebruikt - worden opgehaald in de AGMI retourbakken waarna AGMI ze volledig laat recyclen. U krijgt hiervoor per kilogram een vaste vergoeding retour. Zodra de borden in het AGMI recycle centrum zijn aangekomen, worden deze duurzaam verwerkt tot nieuwe aluminium plaatdelen. AGMI gebruikt dit gerecycled aluminium weer om nieuwe verkeersborden te produceren. Deze keten is volledig onafhankelijk circulair gekeurd. AGMI is hiermee de eerste verkeersbordenfabrikant ter wereld die het Cradle-to-Cradle keurmerk mag voeren op de verkeersborden.

Interesse in onze duurzame oplossing(en)? Download onze leaflet en stuur een e-mail naar info@agmi.nl en één van onze specialisaten helpt u graag verder! 

Download hier onze AGMI Recycled Sign leaflet