De nieuwe standaard voldoet aan Kwaliteit, Veiligheid en Duurzaamheid

Donderdag 12 Mei 2016

PERSBERICHT
Arnhem, maart 2016

De Vereniging Nederlandse Verkeersborden Fabrikanten (VNVF) kiest voor een nieuwe standaard voor verkeersborden en voldoet daarmee aan optimale eisen voor Kwaliteit, Veiligheid en Duurzaamheid.

De ontwikkelingen op het gebied van productiemethoden zorgen in 2016 voor een nieuwe productiemethode voor verkeersborden: Ultimate SigningTM. Ultimate SigningTM staat voor Kwaliteit, Veiligheid en Duurzaamheid en is hét instrument voor integraal beheer van onderhoud én kosten, met meerjarige zekerheid via contract.

Kwaliteit: De afnemer krijgt 20-jaar  garantie op de borden. De lagere vervangingsfrequentie zorgt tevens voor een kostenbesparing, mede door toepassing van een extra beschermingslaminaat.
Veiligheid: De borden hebben een zeer hoge helderheid en bieden een optimale functionaliteit onder zowel grote als kleine observatie- en invalshoeken.
Duurzaamheid: Ultimate SigningTM borden worden op de meest duurzame manier geproduceerd. Wanneer een bord bestaat uit een duurzame drager én een duurzaam beeldvlak dan is er sprake van een Ultimate SigningTM bord.

Met een Ultimate SigningTM bord heeft de wegbeheerder het A-merk onder de verkeersborden in handen. Medio 2016 wordt de nieuwe standaard voor verkeersborden gezamenlijk door alle VNVF-leden ingevoerd.

Tenslotte wordt eind 2016 de invoering voorzien van sensoren met GPS op de borden: dan worden de borden ‘intelligent’ en spreken wij van “Smart Ultimate Signing”.