Girlsday 2019

Donderdag 11 April 2019

Girlsday 2019

Vandaag hebben we meisjes van groep 8 van basisschool St Willibrordus in Venlo een kijkje gegund in onze duurzame fabriek, om ze kennis te laten maken met beroepen in techniek. Zo waren wij samen met ruim 378 andere bedrijven onderdeel van Girlsday 2019.

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april. Tijdens Girlsday openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd én maken kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Natuurlijk leren zij ook de vrouwelijke medewerkers die in de bedrijven werken kennen! 

Wij hopen de meisjes zo op een leuke en leerzame manier meer inzicht te geven in ons mooie vak! Van het zelf knutselen van RVV-borden en blauwe ALISA bewegwijzering tot aan een rondleiding door de fabriek en een uitputtende snelheidstest met onze speedvisor. We hebben de dag afgesloten met zelfgemaakte presentaties waarin ze creatieve ideeën met betrekking tot verkeer hebben uitgewerkt. Al met al een leuke en leerzame dag! Hieronder enkele foto's.