Slide 1

AGMI Re-Sign

Ontstaan AGMI Re-Sign®

De levensduur en kwaliteit van een verkeersbord wordt bepaald door de folie en niet door de drager. Vaak kan de aluminium drager heel goed nog een ronde - of twee, drie - mee. Het besef dat goede materialen prima hergebruikt kunnen worden, leidde tot de ontwikkeling van het AGMI Re-Sign® verkeersbord en het AGMI Retour Systeem (ARS). Het AGMI Re-Sign® verkeersbord bestaat uit een hergebruikte aluminium drager met een nieuw geprinte folie. De kwaliteit van het Re-Sign® verkeersbord is gelijk aan het standaard cradle-to-cradle-verkeersbord én heeft dezelfde garantietermijn als een nieuw verkeersbord (20 jaar).

Onderzoek CE Delft 

Uit onderzoek van CE Delft blijkt dat het Re-Sign® verkeersbord de laagste score heeft op de duurzaamheidaspecten: klimaatimpact (CO2), vers watergebruik (ltr) en grondstofuitputting (€) (zie www.vnvf.nl rapport ‘Ontwikkeling Duurzaamheidsindex 2019). Door te kiezen voor een refurbished drager, levert u dus een actieve bijdrage aan het behalen van de klimaatdoelstellingen zoals afgesproken in het Klimaatakkoord en het Nationaal Grondstoffenakkoord. Re-Sign® verkeersbord en ARS, dan kiest u dus voor het meest duurzame verkeersbord dat momenteel verkrijgbaar is. 

Meer uitleg 

Bekijk hieronder onze AGMI Re-Sign® infographic, video en blogs met meer informatie hoe het werkt. Nog vragen? Neem contact op met uw accountmanager of met onze Duurzaamheidscoördinator Marieke van Oosterhout.