Achtergrondschilden A1

AGMI Traffic & Lighting is dé marktleider op het gebied van het produceren en leveren van inventieve en betrouwbare bewegwijzeringsproducten die in eigen beheer geproduceerd en ontwikkeld worden. Hierdoor is de klant altijd verzekerd van de nieuwste technologie welke aantoonbaar voldoet aan de gestelde normeringen. Daarnaast beschikt AGMI over een ervaren en kennisdragend dynamisch sales-, projectmanagement- en engineeringsteam om elk project succesvol te voltooien.

Opleverdatum

19 mei 2017

Opdrachtgever

Vialis BV

Vraag vanuit de opdrachtgever

Boven de A1 tussen Muiderberg – Bussum dienen, om de vrijgekomen signaalgevers van het project SAA-one duurzaam te herbruiken, op veertien verkeerskundige draagconstructies in totaal 45 nieuwe achtergrondschilden voor signaalgevers geplaatst te worden.

Waarom AGMI?

Laurens Huisman, projectleider Infra Vialis; ‘’Vialis en AGMI doen op regelmatige basis zaken met elkaar waarbij AGMI zich als professionele partij heeft bewezen. Door deze professionaliteit in combinatie met het Cradle to Cradle certifcaat van AGMI op het ALISA systeem, is de keuze direct naar AGMI gegaan''.

Verloop project

Met de uitvoering van SAA-one is een groot aantal deelinstallaties van SAGO vervangen waarmee er WKS’en (type 1.0.1.a) (Weg Kant Stations) en LED signaalgevers (V3) vrij kwamen. In plaats van het gebruikelijke verschroten ervan is besloten om deze installaties uit 2010 te hergebruiken en duurzaam in te zetten op de rijksweg A1.

Laurens Huisman, projectleider Infra Vialis; ''Vialis heeft in nauwe afstemming met AGMI de diverse typen achtergrondschilden bepaald, waarna deze door AGMI in productie zijn genomen. Door de uitvoeringsplanning van het project vanaf opdracht scherp te houden is op efficiënte wijze geproduceerd, getransporteerd en op correcte (uitvoerings)volgorde uitgeleverd. Dit heeft geresulteerd in een soepel verlopen project, waarbij de werkzaamheden in één keer goed zijn gegaan’’.

De samenwerking heeft geresulteerd in een soepel verlopen project waarbij de werkzaamheden in één keer goed zijn gegaan.

Laurens Huisman, projectleider Vialis

Geleverde producten

AGMI heeft in dit project 45 achtergrondschilden ten behoeve van de LED matrix signaalgevers geleverd. De signaalgevers zijn bevestigd aan het  duurzame Cradle to Cradle ALISA systeem van AGMI. Daar dit project in het teken stond van het duurzaam inzetten van producten, sluit het systeem hier zonder meer bij aan.

Het duurzame ALISA systeem, welke uitgevoerd is in aluminium, is Cradle to Cradle Bronze gecertificeerd. Dit houdt in dat het volledige product kan worden hergebruikt.