Ketheltunnel

AGMI Traffic & Lighting is dé marktleider op het gebied van het produceren en leveren van tunnelveiligheidsproducten. AGMI produceert en ontwikkelt in eigen beheer inventieve en betrouwbare tunnelproducten. Hierdoor is de klant altijd verzekerd van de nieuwste technologie welke aantoonbaar voldoet aan de gestelde normeringen. Daarnaast beschikt AGMI over een ervaren en kennisdragend dynamisch sales-, projectmanagement- en engineeringsteam om elk project succesvol te voltooien.

Opleverdatum

8 december 2015

Opdrachtgever

Consortium A4all: Boskalis, Heijmans en VolkerWessels

Verloop project

Mohamed Cheqri, Project Coördinator Vialis: "AGMI had in het project A4all een goede instelling door te anticiperen en oplossingsgericht te werken. In de realisatie was de communicatie goed, goed voorbereid en leveringen waren op tijd. Ze hebben onder andere de contourverlichting, accentverlichting, dynamische vluchtwegaanduiding en nalichtende bebording volgens de laatste tunnelstandaard geleverd".

Al met al een zeer fijne samenwerking! Bedankt!

AGMI had in het project A4all een goede instelling door te anticiperen en oplossingsgericht te werken.

Mohamed Cheqri, Project Coördinator Vialis

Geleverde producten

De Ketheltunnel, welke van muur tot muur circa 40 meter breed is, ligt grotendeels op maaiveld en heeft twee buizen en een midden tunnelkanaal welke onder andere dient als vluchtroute. AGMI Traffic & Lighting heeft de installatie voor de benodigde safety equipment mogen leveren. De Ketheltunnel is ingericht aan de hand van de Landelijke Tunnel standaard (LTS) en is aantoonbaar veilig.

Iedere vluchtdeur bestaat uit een noodarmatuur met geluidsbaken, accent- en contourverlichting. De producten worden aangestuurd en gemonitord door de Combi Module van AGMI. De Combi Module is ondergebracht in de remote I/O kasten welke zich in de vluchtgang bevinden. Naast de vluchtdeuren heeft AGMI ook de benodigde hulppost signalering en nalichtende borden geproduceerd en geleverd.

Doordat de producten van AGMI eenvoudig en snel te monteren zijn middels stekkerbare connectoren en scharnierbeugels, hebben opdrachtgevers besloten de installatie zelf te verzorgen.

Naast de producten in de tunnel heeft AGMI ook de bewegwijzering binnen én buiten de tunnel geleverd.

Joost  Kuijten
Joost Kuijten Manager Business Development
+31 6 19 94 18