Slide 1

AGMI Girlsday 2021

Donderdag 15 April 2021

OVER GIRLS’ DAY

Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Kortom Girls’ Day laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij beleven! 

 

DOELSTELLINGEN

Girls’ Day is bedoeld om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT. Het is belangrijk dat meisjes een breed en realistisch beeld krijgen van bèta-, technische en IT-bedrijven en de bijbehorende beroepen en kennismaken met hun vrouwelijke medewerkers. De afgelopen tijd is meer dan ooit duidelijk geworden hoe belangrijk bèta, techniek & IT zijn voor de samenleving. Zo werken labtechnologen bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van vaccins, bedenken technici ergonomische oplossingen voor thuiswerkplekken, en maken IT-professionals zich sterk voor veilige videoverbindingen. Dit is een mooie kans om meisjes te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT! 

Daarnaast vraagt Girls’ Day aandacht voor het thema genderdiversiteit in bèta, techniek en IT. Het is belangrijk dat meer meisjes en vrouwen kennismaken met deze sectoren, omdat zij zo de kans krijgen om hun interesse hiervoor te ontwikkelen en hun talenten te benutten. 

 

AGMI & GIRLSDAY

AGMI heeft vandaag VHTO Girlsday! De afgelopen tijd is meer dan ooit duidelijk geworden hoe belangrijk bèta, techniek & IT zijn voor de samenleving. Zo werken labtechnologen bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van vaccins, bedenken technici ergonomische oplossingen voor thuiswerkplekken, en maken IT-professionals zich sterk voor veilige videoverbindingen. Tijdens deze Girlsday enthousiasmeerden ook wij meisjes door middel voor bèta, techniek en IT door middel van een leerzame gastles!

Tijdens deze gastles ontvingen we online een aantal meisjes van het Trevianum in Sittard. Met een webcam gingen we door de productie, waar direct vragen gesteld konden worden. Ook werd er een kleine quiz georganiseerd en kregen de leerlingen aan het eind nog de kans om hun overige vragen te stellen.

En wat vonden wij het gezellig met de meisjes! Het was een enorm leerzame middag.

 

Girls’ Day laat meisjes kennismaken met bèta, techniek en IT