Slide 1

Duurzame samenwerking AGMI en POL

Dinsdag 09 April 2024

Door de samenwerking willen AGMI Traffic & Lighting en POL van Heteren een groot succes maken van Re-Sign.

Samenwerking

De twee toonaangevende bedrijven op het gebied van verkeersveiligheid –en technologie bundelen hun krachten als het gaat om het inzetten van de baanbrekende productietechniek: Re-Sign. Deze productietechniek helpt de Nederlandse overheid om sneller aan hun klimaatdoelstellingen te voldoen. “Met deze innovatie kunnen wij verkeersborden een tweede, derde en zelfs vierde leven geven. Doordat deze borden zo lang meegaan vertegenwoordigen ze een flinke waarde. In duurzaamheid maar ook in kostenbesparing”, zegt Franka van de Gevel, operationeel directeur AGMI.

High-precision rainwater jet

De ingeleverde borden worden schoongemaakt door een machine genaamd: high-precision rainwater jet. De machine wordt aangedreven door een elektrowaterpomp op groene stroom. De folie wordt onder een hoge waterdruk verwijderd, dit gebeurt met opgevangen regenwater. AGMI heeft een octrooi op deze productietechniek.

600.000 overbodige borden

Volgens CROW zijn er 3 miljoen verkeersborden in Nederland. Van deze 3 miljoen zijn er minimaal 600.000 overbodig. Ook de 100.000 blauwe borden langs Rijkswegen en provinciale wegen kunnen hergebruikt worden. Deze hebben een totaal oppervlak van meer dan 1 miljoen vierkante meter. AGMI zet zich daarom in voor een circulaire werkwijze en een duurzame samenleving om de productie van nieuwe verkeersborden in de komende decennia overbodig te maken. Daarnaast sluit dit voor veel gemeente en overheidsinstanties aan op hun dringende vraag over het verminderen van hun CO2 uitstoot op een korte termijn.

AGMI en POL Heteren bundelen krachten om versnelling in te zetten

Het streven is om zo snel mogelijk zoveel mogelijk borden op deze, meest duurzame, manier in te zetten. Om het bereik en impact te vergroten bundelen AGMI en POL Heteren hun krachten in deze ambitie.

Jouw borden zijn geld waard

“In de afgelopen jaren hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt in het hergebruik van verkeersborden, wat heeft geleid tot waardevolle inzichten. Door de verfijning en optimalisatie van onze productietechnieken, is het nu mogelijk om op grote schaal verkeersborden te hergebruiken”, aldus van de Gevel. Dit heeft de kostprijs van herbruikbare borden zo aanzienlijk verlaagd dat het nu economisch voordeliger is om bestaande borden opnieuw te gebruiken. “Daarnaast is de inruilwaarde van aluminium borden, die geschikt zijn voor hergebruik, door deze innovatieve ontwikkelingen gestegen. Deze vooruitgang biedt niet alleen aanzienlijke voordelen voor gemeenten en overheidsinstanties, maar draagt ook bij aan een duurzamere toekomst voor onze samenleving.”

 

Meer informatie over AGMI Re-Sign? Klik dan op onderstaande link voor onze AGMI Re-Sign pagina: Duurzaamheid - AGMI Re-Sign - AGMI Traffic & Lighting