ISO 14001 en Cradle-to-Cradle certificaat

Woensdag 03 Oktober 2018

Onze commitment voor duurzaamheid lijkt inmiddels vanzelfsprekend, toch blijft het mooi om te zien hoe ons team zich continu inzet om nóg duurzamer te werken. In twee jaar tijd is vrijwel ons gehele assortiment Cradle-to-Cradle gecertificeerd. Ook vanuit de markt merken we dat klanten steeds meer inzicht willen in hoe wij met maatschappelijke thema’s omgaan.

In september dit jaar vonden er bij AGMI verschillende audits plaats voor de certificering van Milieuzorg (ISO 14001) en het Cradle-to-Cradle voor ons RVV assortiment . De auditoren waren zeer te spreken over onze visie van ondernemen. Ahmed, KAM-coördinator: ‘’Ons bedrijf kenmerkt zich als een schoon en opgeruimd bedrijf, verder is AGMI sterk in standaardisering en digitalisering.’’ Deze maand hebben we ons ISO 14001 én Cradle-to-Cradle certificaat voor onze RVV producten ontvangen. Al onze bewegwijzering (portalen, blauwe bewegwijzering en RVV), zijn nu Cradle-to-Cradle gecertificeerd. Een resultaat om enorm trots op te zijn!

Wat betekent het certificaat 1SO-14001 en Cradle-to-Cradle voor ons?

Voor AGMI is een auditperiode een extra controlemoment om te zien of de bedrijfsprocessen goed zijn ingericht. Ahmed, KAM-coördinator: “Het is een proces waar we het hele jaar door mee bezig zijn. Het continu controleren of alle processen verlopen zoals ze moeten verlopen en waar nodig verbeteren zodat we klanten (nog) beter van dienst kunnen zijn. De certificaten zijn slechts een bevestiging van wat we uitdragen.’’

Wat betekent het certificaat 1SO-14001 en Cradle-to-Cradle voor onze klanten?

Onze opdrachtgevers mogen verwachten dat al onze producten én diensten aan hoge eisen met betrekking tot kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid voldoen. Door middel van certificering en normering borgen wij niet alleen onze werkwijze, maar tonen wij ook aan dat onze producten en diensten aan deze eisen voldoen. Dit geeft onze opdrachtgevers zekerheid waardoor ze er op kunnen vertrouwen dat hun opdracht in de beste handen is. Ahmed, KAM-coördinator: ‘’Het komt steeds vaker voor dat klanten vragen naar onze (duurzaamheids)certificaten. Het is mooi om te zien dat de markt er steeds meer waarde aan hecht.

Hieronder de belangrijkste bijkomende voordelen:

  • meetbare Co2 reductie
  • milieubeschermend
  • lage investering
  • hoge restwaarde (aluminum afval bestaat niet)
  • geen gebruik van toxische materialen
  • Cradle-to-Cradle gecertificeerd