L1 Nieuws: Maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen omlaag naar 100 kilometer per uur

Dinsdag 11 Februari 2020

Over iets minder dan een maand gaat de maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen omlaag naar 100 kilometer per uur. En om ervoor te zorgen dat de borden op tijd klaar zijn voor die omschakeling, draait AGMI Traffic & Lighting overuren. 

De maatregel is ingevoerd om de uitstoot van stikstof te verlagen. Daarom wordt de maximumsnelheid verlaagd op alle snelwegen van 6:00 uur 's ochtends tot 19:00 uur 's avonds.

1500 borden

Het plaatsen van de borden staat gepland vanaf 12 maart en moet 16 maart zijn afgerond. Verkeersbordenfabrikant AGMI in Tegelen levert ongeveer 1.500 borden voor de verlaging van de snelheid. En om die deadline te halen draait het bedrijf overuren.

Verschil

Het bedrijf maakt niet alleen de welbekende ronde borden met daarin de maximumsnelheid. Het maakt onder meer ook de bordjes met daarop de tijden waarop de snelheid geldt en overzichtsborden met daarop de verschillende snelheden voor overdag en 's nachts. "We leveren dat in partijen," legt Franka van de Gevel van AGMI uit. "Dus hier gaat niet in één klap 1500 borden de deur uit, maar we doen dat gefaseerd. Die borden gaan naar de aannemers die de borden zullen plaatsen. Om de deadlines te halen draaien onze machines 24 uur per dag. Daarnaast hebben we nu gewoon een piek in onze productie, dus we hebben hier en daar extra personeel nodig om dat te verwerken."

Bron: L1 Limburger, nieuws. Bekijk hier de link naar L1 Limburger met de video.